De SEO tabel

Gepost op: 11/05/2016, Door: Christophe Roaen

De SEO tabel

De tabel van Mendeljev kennen we allemaal, of we hebben er al minstens van gehoord. Deze SEO tabel is een nieuwtje maar zeker niet onbelangrijk voor zij die hun website naar hogere regionen binnen Google wil sturen.

In dit compleet overzicht, ontworpen door Search Engine Land vind je alle belangrijke elementen waarmee je rekening moet houden voor een goede SEO basis.

SEO tabel

SEO factoren

In de SEO tabel hebben alle factoren een waarde van 3 tot -3. Het is duidelijk dat één enkele factor er niet kan voor zorgen dat je hoog zal scoren in de zoekrobots, je hebt er zoveel mogelijk nodig. Hoe meer van de blauwe en groene elementen je kan toepassen op een pagina, hoe hoger de kans is dat je hoog scoort.

De rode factoren met een negatieve waarde, zullen de score van je pagina naar beneden trekken, het is dus belangrijk deze te vermijden.

On-page factoren

In het blauw staan de factoren die je kan toepassen op de pagina zelf, verdeeld in 3 groepen

  • Inhoud (content)
  • Structuur (Architecture)
  • HTML

Off-page factoren

In het groen vind je de factoren die buiten de pagina gebeuren maar minstens zo belangrijk zijn.

  • Vertrouwen
  • Links
  • Persoonlijk
  • Social

Hoe gebruik je de SEO tabel?

Kan je ze allemaal op elke pagina gebruiken? Moeilijk, maar je kan er minstens rekening mee houden. Ga er van uit dat niet elke pagina even goed zal scoren, maar als je consequent bent en voor elke pagina enkele basisregels hanteert, dan kom je al een heel eind. De pagina’s die minder goed scoren worden dan mee opgetrokken met de “trust” factoren. Als 80% van je website goed scoort, zullen die 20% andere pagina’s wel volgen.

Gebruik deze tabel voor je aan de slag gaat, het is een mooi overzicht van alle bruikbare elementen. Hoe donkerder de factor is hoe hoger de score, besteed hier dus de nodige aandacht aan.

 

Interessant? Deel dan even dit artikel.