Een slechte website of geen website, wat is beter?

Gepost op: 26/07/2016, Door: Christophe Roaen

Een slechte website of geen website, wat is beter?

Elke onderneming verdient een schitterende website. Maar wat als je een kleiner bedrijf leidt en je denkt dat de website van je dromen niet binnen je budget past? Kies je voor een slechte website of geen website?

Onlangs kreeg ik de vraag “Is geen website beter dan een slechte website?” Een typisch geval van “cholera of pest”

Laten we eerst een kijken waarom je een website zou nodig hebben, voor we het hebben over slechte of geen website.

slechte website

Waarom een website nodig?

Ondernemingen hebben website voor verschillende redenen:

  • Lokale bedrijven gebruiken ze veelal als online etalage: Producten laten zien en bezoekers verleiden om producten of diensten te kopen.
  • Andere website zullen dan meer de informatieve richting uitgaan: Blogsite, communities, evenementen, … In dit geval is een website een zeer effectieve manier om mensen te informeren.
  • E-commerce: Deze sites geven zowel informatie over producten en de mogelijkheid om ze aan te kopen

Dus in elk van deze scenario’s wat is de beste keuze: Geen website of een slechte?

Lokaal bedrijf promoten

Voor een lokale ondernemer is het doel van een website is om naambekendheid te creeëren en op deze manier meer klanten aan te trekken en uiteindelijk meer omzet te draaien.

Wat kan een slechte site betekenen voor je bedrijf?

In het beste geval zal hij geen extra klanten genereren en is je investering van tijd en geld dus nutteloos geweest.

In het slechtste geval, zal het mensen echt gaan wegjagen. Dikwijls zullen potentiële klanten online een bedrijf gaan “checken” voor ze contact opnemen of langsgaan. Uw website is niet enkel een visitekaartje maar hij helpt vooral mee om vertrouwen te winnen.

Als uw website oud is, traag, onoverzichtelijk of over verouderde informatie beschikt: Dan is de kans groot dat deze klant afhaakt, zelfs al lever je perfecte dienst of producten af.

Aan de andere zijde, als je niet over een website beschikt, zal er een groot deel van potentiële klanten nooit van je bestaan afweten.

Raad eens waar de massa naar toe zal gaan als uw concurrent wel heeft geïnvesteerd in een overzichtelijke en aantrekkelijke website?

Informeer uw publiek

Het hoofddoel van een event website of blog is informatie delen. Dus geen website is in dit geval geen optie, hoe zal iemand weten wat er te gebeuren staat? En en een blog zonder website? Moeilijk…

Opteren voor een minderwaardige website? Slecht idee. Als uw site onmogelijk te vinden is op Google of moeilijk te gebruiken, was het terug een verlies van tijd en geld.

Het heeft weinig zin om een website hebben die niemand kan vinden of wil naar kijken.

E-commerce

In het laatste voorbeeld is het logisch dat geen website hebben totaal niet kan. De omzet hangt af van een sterke online aanwezigheid dus is een website echt wel nodig.

Maar ook hier speelt vertrouwen een zeer grote factor, niemand wil zomaar zijn creditkaart gegevens zomaar geven aan een dubieuze website.

Net zoals bij een lokale onderneming of blog, als uw website niet gebruiksvriendelijk is, zullen potentiële kopers gewoon door gaan naar de concurrentie.

Als de look & feel van je website het verschil uitmaakt tussen een succesvol zijn of falen, dan speelt dit een gigantische rol. Terwijl een gebruiksvriendelijke webshop eigenlijk niet zo heel veel hoeft te kosten.

De conclusie

De algemene conclusie is dat elk bedrijf, overal, voordeel heeft van een sterke online aanwezigheid.

Kan een slechte website de job klaren? Nee, niet echt. Een goede website is een investering in het succes van een onderneming.

Uw website is één van de meest praktische en efficiëntste marketing tools beschikbaar, zolang het goed gedaan wordt. Het is basis van je digitale marketing waar al de rest rond draait, Sociale media, e-mail marketing, enz…

Wat denk jij? Kan je een situatie bedenken waarin een slechte website toch beter is dan geen website of omgekeerd? Geef ons gerust een seintje

Interessant? Deel dan even dit artikel.