Keywords

Gepost op: 24/03/2016, Door: Christophe Roaen

Keywords

De website is er en je bent klaar om artikels te schrijven. Je hebt enkele onderwerpen waarover je kan bloggen, maar hoe bepaal je nu de juiste keywords waarop je wilt gevonden worden.

Er zijn verschillende stappen die je kan ondernemen. In de eerste plaats ga je kijken wat een gepaste titel kan zijn voor het onderwerp waarover je schrijft. Dit hoeft niet één enkel woord te zijn (short tail) maar kan ook meerdere woorden bevatten (Long tail) Maak een lijst aan met mogelijkheden.

Denk breed

Beperk je zelf niet tot 1 woord als zoekopdracht. Ga maar eens na als je zelf op zoek bent in Google, je gaat sneller meerdere woorden gebruiken of zinnen gebruiken.

Vermijd ook te voor de hand liggende trefwoorden. Het voorbeeld van de juwelier die wil gevonden worden op “Juwelen”. Tenzij je het geluk hebt om over de domeinnaam “juwelen.be” te beschikken zal het een zeer moeilijke opgave worden om hier goed op te scoren. Denk breder: Gouden juwelen, zilveren armbanden, gouden rolex voor vrouwen, … Hoe specifieker hoe beter.

Google de trefwoorden die je wenst te gebruiken zelf eens en bekijk onder de zoekresultaten de voorstellen die Google zelf doet, hier kan je ook ideeën uithalen.

Keyword voorstellen

Zoekwoordplanner

Nu is het altijd interssant om te weten of de keywords die je zou willen gebruiken ook wel degelijk worden opgezocht op Google. Dit kan van via de zoekwoordplanner. Hier kan je de woorden uit je lijst invoeren en kijken hoeveel keer deze woorden effectief werden opgezocht. Je kan kijken per regio hoeveel keer deze werden gebruikt.

keywords bepalen via zoekwoordplanner

Keywords en trends

Trefwoorden hebben dikwijls ook een piek in populariteit. Iets wat vorig jaar trending was kan nu al helemaal in de vergetelheid zitten. Daarom ga je best in Google trends eens op zoek naar een trefwoord met een stijgende curve. Op deze manier kom je ook te weten of er in een bepaald onderwerp toekomst zit.

keywords controleren in Google trends

Interessant? Deel dan even dit artikel.