WordPress gebruiken?

Gepost op: 27/11/2015, Door: Christophe Roaen

WordPress gebruiken?

WordPress bestaats sinds 2003 en is vandaag de dag waarschijnlijk het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld. 25% van het internet draait op WordPress met meer dan 74 miljoen websites en 30 miljard bekeken pagina’s per maand. Begonnen als een eenvoudige blog wordt het nu ook gebruikt door grote bedrijven: Microsoft, CNN, Sony, UPS, Ebay, …

Hoe goed is WordPress nu eigenlijk en waarom? hier volgen enkele redenen waarom RedCherry het gebruikt.

1.Het is gratis:

Of je nu een gewone blogger bent, of een bedrijf, het is volledig gratis. Net zoals de meeste plugins. Uiteraard zijn hiervoor wel uitzonderingen die meer service en mogelijkheden bieden. Maar, het is gratis en het blijft gratis. Het is ook nog eens open source, dus kan je er zelf aan helpen verbeteren.

2. Klaar voor gebruik:

De basis versie is direct klaar voor gebruik. Geen lange installatie procedures, downloads of configuraties, gewoon plug and play. De basis versie is uitgerust met de meest gebruikte opties.

3. Flexibel:

Gelijk wat je met je website wilt doen, het kan. WordPress is zo veelzijdig dat het werkt voor een blog, website of e-commerce, dit dank zij de vele plugins en uitbreidingen die beschikbaar zijn.

4. Zoekmachine vriendelijk:

De meest populaire zoekmachine (zeg maar Google) heeft een voorkeur voor websites die op WordPress draaien, omdat het zo gemakkelijk is om te crawlen. Matt Cuts beveelt WordPress aan zelf die WordPress aanraad. Zijn eigen blog draait er op.

5. Veilig:

Omdat WordPress zo veelgebruikt is, is het ook een populair doelwit voor hackers. Juist daarom zijn ze zo hard bezig met hun veiligheid van hun gebruikers.

Op zich is het systeem zeer veilig, het risico zit hem meer in het gebruik van de plugins. Door enkel de plugins te gebruiken van betrouwbare bronnen kom je al een heel eind. WordPress geeft ook constant updates vrij die de veiligheid verhogen. Sinds versie 3.7 is er ook een automatische update functie beschikbaar.

Enkele tips:

  • Gebruik altijd de laatste versie van WordPress
  • Verwijder ongebruikte plugins, templates en gebruikers
  • Laat plugins altijd bekijken door een professional
  • Gebruik sterke wachtwoorden en ga voor dubbele opt-in voor gebruikers
  • Host uw website bij een betrouwbare provider

6. Aanpasbaar:

Door de vele plugins en templates die WordPress aanbied, kan je heel eenvoudig je website een andere look geven. Als een template niet exact geeft wat je nodig hebt, kan deze worden aangepast met de nodige CSS. De mogelijkheden en combinaties zijn bijna eindeloos, je kan de website maken net zoals je hem zelf wil.

7. Gemakkelijk te gebruiken:

Nog een groot voordeel is, hoe eenvoudig het is om te gebruiken. Gebruiksvriendelijk, intuitief en gemakkelijk te leren.

8. Veel ondersteuning:

Er zijn verschillende WordPress-fora, waar een grote community achter zit. Geen vast team met medewerkers, maar gebruikers en mensen die de plugins ontwikkelen die een antwoord op alle vragen hebben.

9. Multimedia:

Afbeeldingen en video’s vergroten de gebruikers ervaring op een website, en ook hiervoor heeft WordPress eenvoudige oplossingen bedacht. Via de Media bibliotheek kan je ze zelf gemakkelijk toevoegen in een artikel en aanpassen indien nodig.

10. Mobiel vriendelijk:

Het is belangrijker dan ooit voor websites om mobiel vriendelijk te zijn. Voor een goede gebruikservaring voor gebruikers van smartphones en tablets zijn veel van de templates volledig responsive, dus ook hierover hoef je je geen zorgen te maken. Ook het admin panel is mobiel vriendelijk.

wordpress administratie paneel

11. Integratie:

WordPress integreert met vele andere krachtige platforms om jouw onderneming net een extra boost te geven. Zo worden de meeste betaalsystemen ondersteunt en kan er gemakkelijk gelinkt worden met Mailchimp om mailinglijsten op te stellen en nieuwsbrieven te versturen.

12. Gemakkelijk te gebruiken:

Zoals reeds vermeld heeft WordPress een ingebouwd updater voor veiligheidsredenen. Het zal je ook steeds op de hoogte houden als er updates zijn voor plugins of templates. Zo wordt het onderhoudt echt gemakkelijk gemaakt en blijft je website veilig.

13. Meer dan een blog:

Hoewel het allemaal als een blog-site is begonnen, is het nu veel meer dan dat. Doordat WordPress gebruikt maakt van een pagina structuur kunnen er ook statische pagina’s worden gebouwd, zoals “Over Ons” en “Contact”. Het beschikt ook over verschillende e-commerce mogelijkheden voor uw onderneming.

14. Programmeer uw posts:

Iedere ondernemer heeft het druk en is niet iedereen is in de mogelijkheid om wekelijks of dagelijks nieuws te posten. WordPress biedt de mogelijkheid om dit te programmeren wanneer er wel tijd is. Zo kan je op voorhand enkele nieuws items invoeren en instellen wanneer deze online moeten komen. Zo kan je ook je posts laten verschijnen wanneer je het meeste bezoekers hebben.

15. Meerdere gebruikers:

Voor grotere ondernemingen is het mogelijk om verschillende rollen toe te delen aan verschillende mensen, om zo het werk te verdelen. Er bestaan hierin verschillende niveau’s, van Super Administrator tot Contributer

16. Getuigenissen:

Overtuig bezoekers van je product of dienst met getuigenissen van bestaande klanten. Met de Easy Testimonials plugin, kan dit heel eenvoudig.

17. Publiceer met één klik:

Juist een goed artikel geschreven? Met één druk op de knop plaats je het online. Dankzij de één van de mobiele apps kan je dit doen van gelijk waar.

18. Universeel platform:

WordPress gebruikt steeds het zelfde platform. Dus gelijk waarvoor jij het gebruikt, het ziet er altijd het zelfde uit en het werkt altijd op de zelfde manier.

19. WordPress wordt steeds beter:

WordPress is open source, iedereen kan helpen om het systeem te verbeteren. Ze beschikken ook over een team van top-developers die alle info die ze krijgen, omzetten naar een systeem dat steeds beter werkt. Zo zijn ze het beste CMS systeem geworden dat beschikbaar is. Het is er en het zal er blijven.

WordPress kan het platform worden voor jouw onderneming. Je kan er letterlijk alles mee doen. Het is juist daarom dat RedCherry kiest om met dit platform te werken en waarom we uw website kunnen bouwen aan een democratische prijs.

Contacteer ons om te weten hoe we ook uw website kunnen bouwen op dit platform.

Interessant? Deel dan even dit artikel.